MUHABBETKUŞU için NEO TERRAMYCİN ANTİBİYOTİK

Merhaba sizinde benim gibi muhabbet kuşumuz varsa bakımı ile ilgili bir ilaç tavsiye edeceğim.Zaman zaman muhabbet kuşu insanlarda olduğu gibi soğuk algınlığı,kırgınlık,mide bulantısı gibi rahatsızlıklar görebiliyorlar.İşte eğer kuşunuzun iştah kaybı sürekli uyuma ve kabarması varsa bu vitamin ilacından bir çay kaşığından az içme suyuna karıştırmanız ve her gün suyu yenilemenizi tavsiye ederim.Hemen etkisini gösterecektir ki benim kuşum Coşkun'u ağaya kaldırdı eskisi neşesi yerine geldi.İlacı eczaneden aldım.
 
İlacı yakından tanıyalım:

NEO–TERRAYCİN TOZ
Formülasyonu : 1 gram oral toz içeriğinde; 58.15 mg oksitetrasiklin hidroklorür, 64.05 mg neomisin sülfat, 5.3 Vitamin A, 1.1 mg Vitamin D3, 1.45 mg Vitamin K, 1.55 mg Vitamin E, 5.3 mg Vitamin B12, 1.8 mg Riboflavin, 9 mg Niasinamid ve 6 mg Kalsiyum Pantotenat bulunmaktadır.

Neo-Terramycin+Vitamin, kanatlılarda ve ruminantlarda sıklıkla karşılaşılan sindirim ve solunum sistemi hastalıkları başta olmak üzere, diğer sistemik enfeksiyonların sağaltımı amacıyla oksitetrasiklin, neomisin ve çoğul vit

amin kombinasyonu esasına göre hazırlanmış olan, toz bir ürün formülasyonudur. 



Farmakolojisi ve özellikleri : Neo-Terramycin+Vitamin, bakteriyel enfeksiyonlar ve vitamin eksikliklerine karşı kullanılan bir üründür. Bu ürünün aktif maddelerinden oksitetrasiklin, evcil hayvanlarda sistemik ve yerel enfeksiyonlara sebep olan gram (+) ve gram (-) bakteriler ile mikoplazmaları, riketsiyaları ve aktinomisetlerin hepsini kapsayacak boyutlarda geniş antibakteriyel spektrum sergiler. Ağızdan ve parenteral yollardan verildiğinde, kolayca emilerek geniş ölçekte bütün vücuda dağılır. 



k alüminyum poşet şeklindedir.
Kaynak:kuscular.org

Duyarlı bakterilerde protein sentezini engelleyerek bakteriyostatik tipten antibakteriyel etki meydana getirir. Kombinasyonda yer alan neomisin ise, aminoglikozid grubundan bir antibiyotiktir. Dolayısıyla, uzun süre aynı sistemde parçalanmadan kalmak suretiyle etkili antibakteriyel derişimini korur. Bu antibiyotik, özellikle koliformlar olmak üzere gram (-) bakterilere yönelik güçlü antibakteriyel etkinliğiyle dikkati çeker. Sindirim sistemi enfeksiyonlarının sağaltımında oksitetrasiklin ve neomisinin sinerjistik etkileşmeleri söz konusudur. Neo-Terramycin+Vitamin’in içeriğinde bulunan vitaminler enteritis olgularında çok görülen vitamin eksikliklerinin giderilmesinde ayrıcalıklı bir değer taşır. Kullanılma yerleri : Neo-Terramycin+Vitamin, kanatlılarda Enfeksiyöz enteritis, tavuk kolerası, kanatlı tifosu ve omfalitis gibi bakteriyel hastalıkların sağaltımında kullanılır. Pfizer ilaç firmasının bir üretimi olup Neomycin Sülfat ve Oksitetracyline etken maddelidir. Gram ilaç, 176 mg oksitetracyline ve 123 mg neomycin içermektedir. CRD hastalıklarının tümü için kullanılabilecek güçlü bir ilaçtır. Güvercinlerin 2.5 litre içme sularına 2.5 gram ilaç karıştırmak uygundur. (yarım çay kaşığı) Ticari şekli 20 ve 100 gramlık alüminyum poşet şeklindedir.

İletişim: Blog: http://fatofotofan.blogspot.com/
 Instagram: https://instagram.com/fatma_avunduk/
Twitter: https://twitter.com/fatofotofan
Snapchat: fatofotofan
Mail: gonca4320@gmail.com

You Might Also Like

6 yorum

  1. Benim de muhabbet kuşum var çok faydalı bir paylaşım olmuş ♥

    Geçmiş olsun bu arada.
    Kızsal Şeyler

    YanıtlaSil
  2. lazım olanlara söleriiim tişkiir :)

    YanıtlaSil
  3. Bunu nerden satin alabiliriz

    YanıtlaSil
  4. benim muhabbet kuşum 1 hafta önce ayağından sinir zedelenmesi oluştu bunu alsam işe yarar mı ?ama zedelenme beyinden mı yoksa sadece ayaktamı bilmiyorum yemek yemiyor bebe bisküvisi ile besliyorum zaten 1 aylık yavru daha yem yediğini gördüm ama bir iki tane

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yarayabilir tavsiye ederim.Benim kuş mesela 2 hafta önce duvara çarptı ve dengede duramıyordu bende suyuna bundan kattım ve daha iyi şuan onunda beyinden geliyormus internetten edindiğim bilgilere göre ve başka diğer yollarda denedim ve iyi oldu sizde yapabilirsiniz.Suyuna bıçakla azcık aspirin kazıyın birada b12 ilacı kazıyın .Su bitene kadar dursun.Babam sağolsun o yaptı iyi gelir dedi hakikaten iyi geldi baya oyun oynuyor ama dinlenme gelince sadece tek ayak üstünde duramıyor sanırım o da zamanla düzelir çünkü esnetebiliyor ayaklarınız kanatlarını filan önceden onu yapamıyordu.Birde size tavsiye moral çok önemli onunla sürekli ilgilenin oyuncaklar alın parlak birşeyler o zaman iyileşme süresi hızlanıyor.Herşeyin başı stres çünkü. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

      Sil

Yorum attığınız için teşekkür ederim